Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jm2nibhq/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jm2nibhq/public_html/wp-content/themes/flexi/includes/init.php on line 25

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jm2nibhq/public_html/wp-content/plugins/solazu-unyson/framework/core/components/backend.php on line 138

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jm2nibhq/public_html/wp-content/plugins/solazu-unyson/framework/extensions/widgets/class-slz-extension-widgets.php on line 110

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/jm2nibhq/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111
Grupo Planeta - IN2 Consultoría Tecnológica

IN2 Stories

Grupo Planeta

Descripció del projecte

Plataforma de Gestió documental i website 

El Grupo Planeta és el primer grup editorial i de comunicació espanyol de capital familiar que lidera una àmplia oferta al servei de la cultura, la formació, la informació i l’entreteniment audiovisual. Des de la fundació en 1949 el Grup s’ha convertit en una multinacional que combina una sòlida tradició empresarial amb una gran capacitat d’innovació i una vocació europea i internacional, amb una presència especialment destacada a Espanya, França, Portugal i Amèrica Llatina.  

AulaPlaneta és l’àrea d’educació del Grupo Planeta que impulsa projectes i solucions educatives digitals de caràcter innovador per a l’evolució i millora de l’aprenentatge de l’alumne. 

AulaPlaneta necessitava implementar una plataforma de gestió documental i frontal de visualització , que permeti sustentar el seu model de negoci i mostrar els continguts del banc documental de Planeta en un entorn web atractiu i potent per als educadors, capaç de suportar tot tipus de continguts ja siguin de tipus text, imatge, vídeo o àudio. 

El projecte es compon de diverses capes especialitzades que controlen tant la introducció dels continguts, els seus fluxos de publicació i la seva posterior visualització en els diferents àmbits del portal Aula Planeta. 

El projecte compleix amb les següents funcionalitats:  

  • CMS – Content Management System (Sistema de Gestió de Continguts): Gestionar continguts estructurats basats en plantilles que permetin l’edició i creació de continguts, publicació segons un flux i gestió de relacions entre aquests continguts. 
  • DMS – Data Management System (Sistema de Gestió de Dades): Gestionar continguts de tipus multimèdia vinculats a arxius de tipus imatge, video o àudio que tindran associades les seves pròpies plantilles de metadades, compartiran el flux de publicació i podran estar relacionats amb la resta de continguts del sistema. 
  • Frontal web ric: Interfície d’usuari ric i adaptatiu, capaç de funcionar tant en equips de sobretaula com en dispositius mòbils. Funcionalitat per agregar continguts, gestionar personalitzacions per perfil (o ubicació geogràfica) i unificar la presentació dels diferents tipus de continguts.  
  • Cercador: Que integri els resultats obtinguts al Banc de Continguts i en Aula Planeta, construït sobre el motor d’indexació Apatxe Solr. 
  • Gestor d’identitats: L’aplicació compta amb un bastidor per al desenvolupament de nova funcionalitat i de nous continguts rics capaços de consumir els continguts del CMS. Aquest bastidor permet fer créixer la plataforma de forma ordenada i homogènia. 
  • Framework: L’aplicació compta amb un framework amb un bastidor per al desenvolupament de noves funcionalitats i de nous continguts enriquits, capaços de consumir els continguts del CMS. Aquest bastidor pemet fer créixer la plataforma de forma ordenada i homogènia. 

El entorn tecnoògic es Alfresco, Activiti, Solr, PHP/Symphony2 i AnqularJS.

Informació del projecte

Client: Grupo Planeta 

Localització: Barcelona 

Empresa: Grupo Planeta 

Sector: Editorial